Главная » 2015 » Березень » 23 » Семінар на базі КЗ «Широківська ЗОШ І-ІІІ ступенів»
08:45
Семінар на базі КЗ «Широківська ЗОШ І-ІІІ ступенів»

Пріоритетним напрямком освітньої системи України, що підтверджується державними законами та нормативними документами, є доступ до якісної освіти. Тому підвищення ефективності навчально-виховного процесу, впровадження інноваційних технологій – найважливіші проблеми, які сьогодні розглядаються в освіті.

Саме цим питанням був присвячений семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи, проведений 4 березня 2015 року на базі КЗ «Широківська ЗОШ І-ІІІ ступенів», тема якого - «Сучасні підходи щодо підвищення ефективності навчально-виховного процесу в ЗНЗ». На початку семінару директор школи Герасименко А.К. організувала екскурсію по навчальному закладу, представила візитку школи.

Інформаційно-теоретична частина методичного заходу включала доповідь заступника директора з навчально-виховної роботи Струкової Л.І., виступи керівників шкільних методичних об’єднань: вчителів початкових класів (Кокітько І.В.), вчителів природничо-математичного циклу (Лазуткіна І.В.) та суспільно-гуманітарного (Полякова О.О.).

За словами Струкової Л.І., у практику роботи школи активно увійшли: проектні технології, що забезпечують інтеграцію знань і вмінь із різних видів діяльності; ігрові технології, які формують навички розв’язування творчих завдань на основі вибору альтернативних варіантів; здоров’язбережувальні та інформаційно-комунікаційні. Досвідом роботи щодо практичного упровадження названих технологій зупинились у своїх виступах керівники ШМО.

Практична частина семінару передбачала відвідування відкритих уроків вчителів закладу: Струкової Л.І. (українська мова, 8 клас, тема: «Однорідні члени речення»), Герасименко А.К. (географія, 6-7 клас, «Північна Америка»), Савчук С.Г. (українська мова, 3 клас, «Узагальнення про іменник»). Також присутні на семінарі були запрошені на виховний захід для учнів 1-2 класу на тему «Правила товаришування», який підготувала вчитель Шершньова Т.Г. Уроки вчителів та виховний захід отримали високу оцінку присутніх на ньому заступників з навчально-виховної роботи шкіл району, які відзначали майстерність вчителів, вміння організувати на уроці активну співпрацю, вдале поєднання як традиційних, так і інноваційних методів та прийомів навчання, високу активність учнів. По закінченню семінару відбувся «круглий стіл» з обміну досвідом з питань, які розглядались.

Проведений на базі КЗ «Широківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» семінар дасть змогу його учасникам використати отриману інформацію для проведення педагогічних рад у своїх закладах, розглянути дане питання на засіданнях шкільних методичних об’єднань.

Категория: Методична робота | Просмотров: 419 | Добавил: AdminVroo | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:22
Приветствую Вас Гість

Форма входа

Категории раздела

Конкурси [35]
Зверніть увагу [5]
Заходи [80]
Методична робота [27]
Спортивно-масові заходи [20]
Досягнення [7]
Туризм [2]
Привітання [7]

Поиск

Календарь

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0