Главная » 2015 » Лютий » 26 » Семінар для працівників БДЮТ
10:28
Семінар для працівників БДЮТ

Розвиток пізнавальних інтересів, творчих навичок, уміння самостійно здобувати знання є метою застосування проектних технологій. Що може бути кращим для становлення особистості, ніж відчуття успіху і власної значущості від результатів власної діяльності. Таким чином, використання проектних технологій у виховній роботі створює умови для всебічного розвитку особистості у процесі організації творчої діяльності.

П’ять років поспіль ПКЗ «Будинок дитячої та юнацької творчості» працює над темою «Педагогічний проект, як дієва форма підвищення професійної компетентності учасників освітнього процесу позашкільного закладу, спрямованого на виявлення, підтримку та розвиток творчого потенціалу особистості». Тому з метою узагальнення досвіду роботи, презентації роботи навчального закладу над вищезазначеною проблемою 23.02.2015 на базі ПКЗ БДЮТ відбувся семінар на тему «Використання методу проектів в роботі позашкільного навчального закладу», в якому брали участь керівники гуртків позашкільного закладу та методисти відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Учасниками семінару було створено дружню та творчу атмосферу, доповіді супроводжувались використанням мультимедійних засобів. Вихователі демонстрували вироби гуртківців, які є результатом проектної діяльності. В кінці семінару керівником гуртка «Мала пластика» Ревуцькою Н.В. проведено майсер-клас по роботі з солоним тістом.

З виступів керівників гуртків можна зробити висновок, що запропоновані види роботи, які були представлені, - це лише один з великої кількості варіантів реалізації мети щодо залучення учнів до участі в гуртковій роботі. Створюючи проекти, керівники гуртків враховують вік, індивідуальні особливості вихованців, їхні уміння і навички. Особливо велике значення має спільна діяльність, обговорення з вихованцями проблем, видів завдань та термінів реалізації. В ході спільної роботи вони стають співавторами, а іноді і авторами проектів, які втілюватимуться в життя.

Отже, час особистісно-орієнтованих технологій, а зокрема проектних технологій, прийшов, і вміння використовувати цей метод – це показник високої кваліфікації і прогресивної діяльності педагога, спрямованості на творчий розвиток учнів та учнівського самоврядування, і підготовку їх до дорослого життя в суспільстві.

Категория: Методична робота | Просмотров: 428 | Добавил: AdminVroo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:12
Приветствую Вас Гість

Форма входа

Категории раздела

Конкурси [35]
Зверніть увагу [5]
Заходи [80]
Методична робота [27]
Спортивно-масові заходи [20]
Досягнення [7]
Туризм [2]
Привітання [7]

Поиск

Календарь

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0