Главная » 2017 » Січень » 23 » Семінар для заступників директорів з виховної роботи
09:03
Семінар для заступників директорів з виховної роботи

Перед школою стоїть відповідальне і складне завдання – виховати високодуховне, національно свідоме підростаюче покоління, патріотів своєї Батьківщини, продовжувачів національно-патріотичних традицій. Саме від вчителів сьогодні залежить, яким буде наше майбутнє, яке покоління ми виховаємо.

Відповідно до плану роботи відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації 20 січня 2017 року пройшов районний семінар заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів на тему: «Національно-патріотичне виховання у сучасних умовах як засіб формування громадянської позиції учнів загальноосвітніх навчальних закладів», метою якого був обмін досвідом щодо патріотичного виховання підростаючого покоління, формування національної свідомості та любові до рідної землі, держави, родини, народу у закладах освіти району.

Керівник РМО заступників директорів з виховної роботи Овчар О.М. ознайомила учасників семінару зі станом та подальшим удосконаленням національно-патріотичного виховання дітей в навчальних закладах району. Зокрема, Олена Михайлівна наголосила на тому, що національне виховання в школі - це набуття учнями соціального досвіду, готовності до виконання громадянських і конституційних обов’язків, успадкування духовних надбань українського народу.

Досвід роботи навчального закладу з національно-патріотичного виховання презентували на семінарі: заступник директора з виховної роботи КЗ «Менчикурівська ЗОШ І-ІІІ ст» Дзіневська З.М., заступник директора з виховної роботи КЗ «Новоуспенівська ЗОШ І-ІІІ ст» Клепалова О.В. та педагог-організатор КЗ «Запорізька ЗОШ І-ІІІ ст.» Даценко Н.М. Вони не тільки розповіли про проведені акції, уроки мужності, конкурси, про заходи щодо відзначення Шевченківських днів, Дня Незалежності тощо, але і використали для цього фотографії, інший ілюстративний матеріал у визляді презентацій. Крім того, в закладах традиційними є вивчення народних звичаїв та обрядів, проведення українознавчих годин спілкування: Покрова, циклу народних зимових свят, Стрітення тощо.

Учасники семінару виконали вправу «Колаж» (проілюстрували різні складові патріотичного виховання, використовуючи засоби декоративної аплікації). Овчар О.М. провела анкетування на тему «Як Ви розумієте патріотичне виховання?».

Безперечно, національно-патріотичне виховання учнів у сучасному виховному процесі має надзвичайно важливе значення. Тому, підводячи підсумки семінару, заступники директорів з виховної роботи говорили про те, що педагоги школи вчать дітей жити, вчитися та працювати для народу, його щастя та добробуту.

Категория: Методична робота | Просмотров: 848 | Добавил: AdminVroo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 00:51
Приветствую Вас Гість

Форма входа

Категории раздела

Конкурси [35]
Зверніть увагу [5]
Заходи [80]
Методична робота [27]
Спортивно-масові заходи [20]
Досягнення [7]
Туризм [2]
Привітання [7]

Поиск

Календарь

«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0