Главная » 2016 » Жовтень » 21 » Cемінар директорів шкіл
13:39
Cемінар директорів шкіл

21.10.2016 на базі КЗ «Матвіївська ЗОШ І-ІІІ ст.» відбувся районний виїзний семінар директорів шкіл Веселівського району на тему «Системно-цільовий підхід в управлінській діяльності адміністрації щодо впровадження ІКТ у навчально-виховний процес».

Учасників семінару вітали директор школи Кас’янова З.О., заступник директора з навчально-виховної роботи Пісклова Н.О., учні.

У роботі семінару взяли участь методисти районного методичного кабінету.

З планом роботи та його завданнями ознайомила слухачів семінару начальник відділу освіти, молоді та спорту Сігакова І.А.

Директор школи Кас’янова З.О., презентуючи роботу закладу в напрямку інформатизації, розкрила чотири аспекта використання ІКТ у навчально – виховному процесі: забезпечення школи комп’ютерної технікою, інформатизація управлінської діяльності навчального процесу, використання її у методичній та виховній роботі. Поділилась планами щодо побудови єдиного інформаційного простору. Це стосується й удосконалення технічного оснащення, і розвитку інформаційної культури педагогічних кадрів, і відпрацювання методик використання ІКТ на уроках вчителями школи.

Виступаючі вчителі: Козак А.А. (вчитель біології), Никифорова Н. Ф. (вчитель географії), Філатова В.В. (керівник РМО вчителів початкових класів) зупинились на основних аспектах досвіду роботи щодо використання комп’ютерної техніки, електронних варіантів навчальних матеріалів, навчальних програм, педагогічних технологій творчого характеру на своїх уроках, в позакласній діяльності.

У практичній частині семінару директори шкіл району відвідали уроки із застосуванням інформаційно-комп’ютерних технологій: німецької мови у 2 класі (учитель Бахіркіна Н.І.); математики у 7 класі (учитель Гонтаренко Н.А.). Із застосуванням ІКТ у виховній роботі учасники семінару ознайомились під час перегляду виховної години «Не обміліє пам’яті ріка», підготовленої педагогом-організатором Нестеренко М.В.

Завершився семінар підведенням підсумків та прийняттям рекомендацій щодо застосовування ІКТ у навчально-виховному процесі як засобу розвитку творчого потенціалу майбутнього компетентнісного випускника школи.

Під час проведення «круглого столу» учасники семінару відзначили творчий підхід адміністрації школи, педагогів до підготовки семінару та високий рівень його проведення.

Підсумок роботи підвела начальник відділу освіти, молоді та спорту Сігакова І.А., яка відзначила, що сучасний освітній простір вимагає оновлення змісту, форм, методів і засобів навчання, передбачає постійне їх вдосконалення. І використання ІКТ та мультимедійних засобів у навчально – виховному процесі на сьогоднішній день є ключовою складовою майстерності вчителя та фактором створення сучасного успішного уроку. Уроку, спрямованого на формування творчої особистості, особистості з розвинутим почуттям відповідальності за майбутнє.


Категория: Заходи | Просмотров: 815 | Добавил: AdminVroo | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:06
Приветствую Вас Гість

Форма входа

Категории раздела

Конкурси [35]
Зверніть увагу [5]
Заходи [80]
Методична робота [27]
Спортивно-масові заходи [20]
Досягнення [7]
Туризм [2]
Привітання [7]

Поиск

Календарь

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архив записей

Друзья сайта

  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0